Грешки при PPPoE

Грешка 678


Error 678 - 'The remote computer did not respond'.


Най-общо казано тази грешка означава, че не може да се осъществи връзка между компютъра Ви и нашите системи.

За тази цел сме разработили тестващата програма LinkBG-Plus, да установи и конкретизира проблема, който може да е от най-различно естество. Съветът ни е да си я инсталирате сега, за да Ви е подръка, ако се стигне до проблем. Ако попаднете на тази грешка и не желаете да ползвате споменатата програма или тя не функционира при Вас, може да проверите следните неща:

• Имате ли достъп до този сайт? Ако да, посетете support.linkbg.com и проверете дали не Ви е изтекъл предплатения период!

• Дали кабелът за интернет е поставен добре в мрежовата карта!

• Дали мрежовата карта не е забранена по погрешка.

Грешка 691


Error 691 - 'Access was denied...'.


Tази грешка означава само едно нещо: сървърът не приема името и паролата. Тя означава, че реално имате връзка до сървърите и физически проблем няма, но подадените от Вашия компютър данни за свързани са неточни.

- Най-вероятна причина (да кажем 99,9%) е че името и/или паролата са грешни. Може би не сте ги променяли, откакто сте ги въвели първия път или пък сте 100% сигурен, че това са името и паролата. И все пак се случва това да е точно причината.
Решението: Изтривате всичко написано в 2-те полета за потребителско име и парола и ги въвеждате наново. Няма значение, че потребителят е вече въведен и вие го виждате, че е същия. Въведете го пак като преди това изтриете стария надпис! Понякога се случва да има въведени интервали или празни символи преди или след самия надпис и това се отчита като грешка.
ВАЖНО: И потребителското име и паролата се пишат с малки букви и на латински! Може да проверите и в Клиентска Зона дали успявате да влезете в профила си. Там съответно може и да смените паролата си. Също така проверете и дали не Ви е свършил предплатения период. Проверете и в протокола за свързване за точното потребителско име и парола.
Ако се опитвате са се свържете с нов компютър, с който до сега не сте ползвали интернет към ЛинкБГ това също може да е причина за тази грешка. В този случай, моля, свържете с техническия център и тази причина ще бъде отстранена на момента.

 

Грешка 769

 

Error 769 - 'The specified destination is not reachable'

В повечето случаи тази грешка се появява, когато компютъра не намира мрежовият си интерфейс.
Това може да се получи, ако неволно сте забранили мрежовата си карта или липсват драйвери за същата.

 

За да отстраните този проблем отворете „Мрежови Връзки” (Network Connections) - START-->RUN--> (в полето пишете – ncpa.cpl и натискате ‘ENTER’). Проверете дали съществува икона „Local Area Connectionако да – маркирайте я и натиснете ‘ENTER’ - ако няма такава икона значи най-вероятно се нуждаете от инсталиране на драйвери за същата. (Драйверите обикновено се намират на диска, който сте получили при закупуване на компютъра си.)

 

За диагностика и разрешаване на забранените устройства можете да използвате и програмата LinkBG-Plus.

menora.bgkantora.bgbabycity.bg